• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Rola polityki pieniężnej w regulacji stopy inflacji.

Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym procesem konwersji materii, jaki pozwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) pochłonąć cukry z soku z winogron, aby oswobodzić dwutlenek węgla oraz alkohol etylowy, jaki zostaje w finalnym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od typu winogrona i warunków. Na przykład w winach stołowych jest pomiędzy 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry między 16 a 18 procent. Najczęstszym sposobem w celu uzgodnienia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego gorączki buchania – dowiedz się znacznie więcej na stronie internetowej wina. Wina mają w dodatku nieduże ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one prostolinijnym efektem fermentacji, niemniej jednak hydrolizy pektyn (odnajdujących się w skórce winogrona) za wsparciem przedsięwzięcia enzymów. Bowiem pektyna znajduje się o wiele bardziej w skórce niż w soku, białe wina obejmują sporo mniej alkoholu metylowego aniżeli wina czerwone. W co niektórych wypadkach się podgrzewa sok, żeby usunąć tą zawartość metylową, chociaż w takiej ilości nie jest ona złośliwa dla organizmu.

1. Zobacz więcej

2. Tutoriale

3. Oferta specjalna

4. Szczegóły

5. Sklep

Categories: Biznes

Comments are closed.